| 微信 : ozyoyodotcom 联系邮箱 : [email protected] 开启辅助访问 | 开启辅助访问 DIY

[Brisbane] 有多愛就有多堅持

中校

楼主
albee 发表于 2009-9-26 23:52:37
2883 14

本内容为网友发布信息,仅代表原作者观点,不代表本平台立场。

情感版分类
情感版类:  
星期六 8:30am
我哋係銀行集中,出發去大尖山爬山~
呢次係硪入卡部以來,第一次嘅戶外活動。
好耐冇運動過喇,
最近因爲壓力好大嘅關係,休息得唔好,唔夠精神。
而且呢,個太陽又曬哦。
爬過大尖山嘅朋友都會知道,
果度絕對係一個好嘅戶外求生訓練點,
雖然有階梯,但de梯級都係高低不平嘅。
09:30am,我哋係山腳出發,10:10am,我就到達咗山頂喇。
上山先用咗40分鐘,係全部人入邊第一個上到山頂嘅。
一開始係最前面嘅唔係我,但後來,之所以會我最快,係因爲上山嘅過程中,我冇俾自己停低休息過。
其實,好多次,我都想停低休息下先再走喇,但,爬山就係紺樣一回事,一旦停低休息,就唔會想再繼續前進。
每次我攰到想坐低嘅時候,我就同自己講,我最愛嘅人就係前面,如果我依傢停低,佢就會係我面前消失,所以,係到達之前,再攰都好,都要堅持,我有幾愛佢,就有幾堅持。如果我想要有個好嘅結果,就唔可以輕易紺放棄。

噙日同牛牛講,最近唔開心。牛牛話,係我自己拿得來嘎,太執著于我所等待嘅。
係被愛同愛人之間,我選擇咗愛人。
就算,我在意嘅人都唔在意我嘅感受,我都甘之如飴。
跟住自己嘅心跳去感受,就算痛,就算苦,就算攰,對我來講,都係種快樂~

评分

晴天娃娃 + 10 + 10 原创内容

OZYOYO提醒: 请避免提前支付订金、押金等任何费用,请与对方当面沟通,确认资质并看清条款。谨防上当受骗。

免责声明: 本网站所提供的信息,只供参考之用。本网站不保证信息的准确性、有效性、及时性和完整性。本网站及其雇员一概毋须以任何方式就任何信息传递或传送的失误、不准确或错误,对用户或任何其他人士负任何直接或间接责任。在法律允许的范围内,本网站在此声明,不承担用户或任何人士就使用或未能使用本网站所提供的信息或任何链接所引致的任何直接、间接、附带、从属、特殊、惩罚性或惩戒性的损害赔偿。

收藏收藏
沙发
﹎īναńсе 发表于 2009-9-27 00:14:49
+oil.
板凳
弋凝single 发表于 2009-9-27 00:23:32
额~有人帮忙翻成普通话么?
地板
lsjkg21 发表于 2009-9-27 00:24:04
好难理解...
fisk 发表于 2009-9-27 01:53:18
比火星文还难懂啊。。。。
Wingtsui 发表于 2009-9-27 09:08:03
阿彌陀佛...
jing777 发表于 2009-9-27 10:36:39
看懂大概意思~~~
晴天娃娃 发表于 2009-9-27 10:59:34
LZ以后能尽量用普通话么?
论坛里大部分同志都是说普通话的
 楼主| albee 发表于 2009-9-27 11:34:44
2# ﹎īναńсе

Ths...
有人支持真好~
好多人都叫我要放棄。
 楼主| albee 发表于 2009-9-27 11:35:45
3# 弋凝single

哈哈哈...

大概意思還是能懂得吧~